Как да избера маратонки

Добрият чифт маратонки е важна част от оборудването за всеки спортист. Обувките, които са избрани специално за типа на стъпалото и прилягащи към него могат да помогнат да стъпвате здрави и по възможност без наранявания и фрактури. Ръководството по-долу ще ви помогне да определите как да пазарувате маркови обувки на ниски цени, при това според краката си и да ползвате нов чифт. Преди това обаче нека погледнем към:

Видове крака и качества обувки

Ниските дъговидни крака или плоски стъпала са тези, които не разполагат с много пролука между пода и свода на стъпалото и при изправяне. Този тип крак е много гъвкав и се нуждае от обувка, която може да контролира своята походка.

Високи сводести крака са тези, които имат по-голяма разлика между пода и свода на стъпалото. Този тип на стъпалото има тенденция, такава да бъде твърда и се нуждае широк обхват. Вижте за маратонки адидас, които да са гъвкави и с омекотена подметка.

Неутрални краката са тези, които имат нужната височина на свода, както в ниска, така и в издадената част. Този тип на стъпалото може да се побере в повечето видове обувки.

Частите на мъжките маратонки адидас са: твърда част, заобикалящата петата, която осигурява стабилност. Частта от обувката, която обхваща подножието и включва връзките.

Средната подметка, която представлява частта между външния-табан и горната част, която е отговорна за усвояването на обувката. Външна подметка или външния слой на дъното на обувката, където се намират пръстите на краката.

Съвети при избор на маркови маратонки:

Винаги, когато избирате обувки имайте предвид, че в късните часове от деня, краката са естествено леко подути.

Носете старите си обувки с вас. Ако имате проблеми и наранявания, споменете за тях на продавача, за да обърне внимание и да даде точният номер. Така ще направите подходящ избор.

Поставете всяка нова обувка на ходилото, за да се уверете, че работи съобразно вашите нужди.

Обувката, независимо дали става въпрос за обувки мъжки или обувки дамски, трябва да се огъва по стъпалото, когато пръстите на краката се огъват. Ако обувката се огъва по-далеч напред или назад, това означава, че обувката е прекалено голяма или малка. Това би могло да доведе до ненужни стрес.

Материалът Как да избера маратонки е публикуван за пръв път на PR Submits .

Advertisements

About pressreleasesubmitsblog

Здравейте, казвам се Виктория Алексиева, общо практикуващ лекар и майка на две прекрасни момичета. Сега живея в Лондон и с времето започвам да харесвам този град все повече и повече. Харесва ми да си прекарвам свободното време, разхождайки се по центъра, виждайки хора от всякакви националности. Харесва ми да лежа на тревата в парка, да си правим пикници, да готвя и да се грижаа за дома ми, който е любимото ми място на земята. Обичам да пътувам, да изследвам новото, да намирам спокойствието в природата. В този блог ще прочетете всичко, което ме вълнува в живота. Насладете му се!
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s